Warmtepomp

mcva-20160902-0037-web

Verwarm uw huis zoals u gewend bent maar met minder of geen aardgas door het gebruik van een warmtepomp

Tegenwoordig zoeken steeds meer mensen naar mogelijkheden om energie te besparen en duurzaam te leven. Bij Admiraal Luchtverwarming vinden wij duurzaamheid en energiezuinige installaties heel belangrijk. Daarom zijn we ook zo enthousiast over warmtepompen. Alweer 25 jaar geleden hebben wij onze eerste warmtepomp geïnstalleerd. Er zijn verschillende soorten warmtepompen en in de afgelopen jaren zijn de systemen steeds verder geprofessionaliseerd. Warmtepompsystemen kunnen warmte halen uit de lucht, maar ook uit (grond)water. De warmtepompsystemen die Admiraal Luchtverwarming toepast halen de warmte uit de lucht.

 

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp zorgt voor een milieuvriendelijke manier van verwarmen en warm water. Het haalt met een warmtewisselaar, warmte uit de lucht. Warmtepompen hebben een zeer hoog rendement (het rendement voor verwarming is 140 tot 200 procent). Warmtepompen gebruiken geen gas en veroorzaken veel minder CO2 uitstoot. De bron van warmte is onbeperkt en kosteloos beschikbaar, namelijk buitenlucht en ventilatielucht.
Verwarmen en warm water met een warmtepomp is daarom zeer duurzaam en komt veelal voor subsidie in aanmerking.

Vaak wordt er bij warmtepompen gedacht aan enorme investeringen en grote verbouwingen. Dat is bij onze warmtepompen niet zo! De warmtepompsystemen die Admiraal toepast passen in dezelfde ruimte als uw huidige luchtverwarmer en er zijn geen boringen nodig naar grondwater, omdat de warmtepomp de warmte uit de buitenlucht haalt. Dat scheelt aanzienlijk in de investering. Bij een gemiddeld gasverbruik heeft u hierdoor uw investering in een warmtepomp al vanaf 5 jaar terugverdiend. Wij geven u graag persoonlijk advies over het type warmtepomp voor uw woonsituatie. Daarnaast berekenen we voor u wat uw terugverdientijd is zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

 

 

 

mcva-20160902-0033-web

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een systeem dat werkt volgens een ‘omgekeerde koelkast’. Het maakt gebruik van warmte uit lucht.

Het systeem voorziet een woning van verwarming en warm water, net als een cv of zonneboiler. Sommige warmtepompen kunnen daarnaast ook koelen, waardoor uw huis comfortabel koel blijft in de zomer.

Wij richten ons op twee soorten warmtepompen, namelijk lucht/water en lucht/lucht warmtepompen. Kiest u voor een lucht/lucht warmtepomp dan is het mogelijk om voor de warm water voorziening te kiezen voor een warmtepompboiler.
Onze energiebesparende warmtepompsystemen zijn ook goed in te zetten als u geen luchtverwarming heeft, maar bijvoorbeeld een cv-installatie of vloerverwarming.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden in uw woonsituatie. U kunt klik hier om een gratis adviesgesprek aan te vragen.

Via de submenu’s kunt u meer lezen over onze warmtepompen