Luchtverwarming, centrale ventilatie of vloerverwarming?

Wat zijn de verschillen?

Elke verwarmingssysteem werkt anders. De meest toegepaste vorm van verwarming is centrale verwarming. Daarnaast wordt vaak gebruik gemaakt van vloerverwarming. Luchtverwarming werkt heel anders en is daardoor veel comfortabeler en energiezuiniger.

Bij centrale verwarming wordt gebruik gemaakt van radiatoren. Deze geven stralingswarmte waardoor uw woning langzaam opgewarmd wordt. Een radiator beperkt uw inrichtingsvrijheid in uw woning.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is comfortabel, vooral als u een stenen vloer heeft.

Maar vloerverwarming verbruikt veel meer energie. Vloerverwarming is een stuk trager, zowel met het verwarmen als wanneer je het uitzet. Vooral met een lentezonnetje op de ramen kan het dan erg warm worden in huis. Sommige types vloerbedekking zijn niet geschikt om te gebruiken bij vloerverwarming. Of ze halen het rendement van uw verwarming naar beneden omdat de warmte slecht door het hout of tapijt heen komt. Ook dat neemt weer meer energie.

Met luchtverwarming is uw woning snel op temperatuur. Zodra de zon in uw woning schijnt wordt de temperatuur automatisch aangepast. Luchtverwarming reageert direct! Zodra je de verwarming aanzet, is het in een mum van tijd lekker warm in huis. En zet je het uit, dan stopt de verwarming meteen. De continue-ventilatie zorgt dat het overal in huis gelijkmatig warm is. Door de onopvallende roosters in uw vloer in plaats van een radiator aan de muur heeft u meer inrichtingsvrijheid.

Het systeem

Bestaat uit verwarming, ventilatie en koeling in één.

Kortom, het hele jaar door comfort gecombineerd in een slimme oplossing, waarmee direct aanzienlijk op de energiekosten wordt bespaard.
Kortom, voor comfortabel en gezond wonen tegen de laagste energiekosten is luchtverwarming een logische keuze!

Content Image
Content Image