Lucht warmtepomp

Een lucht/lucht warmtepomp gebruikt de warmte die in de buitenlucht zit om de ruimtes in het huis te verwarmen. Uw gasverbruik bij gebruik van een lucht warmtepomp en CO2 uitstoot gaan hierdoor met ca. 50% omlaag!
Er zijn twee varianten van de lucht/lucht warmtepomp, namelijk gecombineerd met een gasgestookte luchtverwarmer (hybride systeem) of alleen elektrisch.

Fuji Elektrisch warmtepompsysteem

Fuji Electric is een van de grootste Japanse bedrijven op het gebied van elektronica. Ze maken de meest betrouwbare en energiezuinige split-airconditioners ter wereld. De airconditioners zijn voorzien van een moderne invoertechniek waardoor u 30-40% per jaar op uw energiekosten bespaart. De airconditioners doen meer dan alleen koelen. De verwarmingsmodule is door de inverter-techniek zo efficiënt dat voor elke gebruikte KWh aan stroom er voor 4.0 kWh warmte vrij komt! Fuji Electric warmtepompsystemen kunnen uw woning warm houden tot een buitentemperatuur van -15 graden Celsius. Een andere verwarming heeft u dus niet meer nodig.

Fuji Electric is milieubewust en zijn snel en eenvoudig te installeren en te onderhouden. Ingrijpende bouwkundige aanpassingen zijn niet nodig.

Daikin hybride warmtepompsysteem

De Daikin Intergas hybride warmtepomp is opgebouwd uit een binnendeel en een buitendeel. Het binnendeel komt bij of op de plaats van uw huidige CV ketel  en wordt aangesloten op uw bestaande leidingen en afgiftesystemen. Het buitendeel komt buiten te staan, bijvoorbeeld op een plat dak, tegen de gevel of in de tuin, en wordt aangesloten op het binnendeel. De buitenlucht wordt door het apparaat geblazen en de warmtepomptechniek zorgt ervoor dat de warmte uit de lucht wordt gehaald zodat de binnenlucht verwarmd kan worden. Dit kan zelfs als het buiten vriest! En mocht het echt te koud zijn buiten, dan schakelt het systeem zelf over op gas – hybride dus.

Brink luchtverwarming met hybride warmtepompsysteem

Luchtverwarming van Brink Climate systems in combinatie met een warmtepomp is dé oplossing voor energiezuinig en comfortabel wonen.

Met de Brink warmtepomp combinatie kiest de intelligente regeling automatisch voor verwarmen via de warmtepomp bij kouder weer. ’s Zomers wordt door de warmtepomp warmte onttrokken aan de lucht in huis welke naar buiten wordt afgevoerd. Hierdoor heeft u heerlijk gekoelde lucht in uw woning. De luchtvochtigheid wordt lager en hierdoor aangenaam.

Hierdoor wordt uw woning gedurende het grootste gedeelte van het stookseizoen zeer energiezuinig verwarmd of gekoeld. En komt de buitentemperatuur lager dan 5 graden dan neemt de Allure luchtverwarmer het verwarmen automatisch over.

De regeling van de warmtepomp installatie is bij Allure toestellen al volledig geïntegreerd. Hierdoor kunt u in zeer korte termijn uw Allure uitbreiden  en genieten van deze energiezuinige oplossing. Wij verzorgen voor u graag deze oplossing.

Neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.