Lucht warmtepomp

Een lucht/lucht warmtepomp gebruikt de warmte die in de buitenlucht zit om de ruimtes in het huis te verwarmen. Uw gasverbruik bij gebruik van een lucht warmtepomp en CO2 uitstoot gaan hierdoor veelal met 40% tot 60% omlaag!
Er zijn twee varianten van de lucht/lucht warmtepomp, namelijk gecombineerd met een gasgestookte luchtverwarmer (hybride systeem) of alleen elektrisch. Een geheel elektrische oplossing voor luchtverwarming is nog niet beschikbaar, maar wel een hybride oplossing.

Brink luchtverwarming met hybride warmtepompsysteem

Luchtverwarming van Brink Climate systems in combinatie met een warmtepomp is dé oplossing voor energiezuinig en comfortabel wonen.

Met de Brink warmtepomp combinatie kiest de intelligente regeling automatisch voor verwarmen via de warmtepomp temperaturen boven de 0º C. ’s Zomers wordt door de warmtepomp warmte onttrokken aan de lucht in huis welke naar buiten wordt afgevoerd. Hierdoor heeft u heerlijk gekoelde lucht in uw woning. De luchtvochtigheid wordt lager en hierdoor aangenaam.

Hierdoor wordt uw woning gedurende het grootste gedeelte van het stookseizoen zeer energiezuinig verwarmd of gekoeld. En komt de buitentemperatuur lager dan 0ºC graden dan gaat de Allure luchtverwarmer automatisch over op gas.

Neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.