Luchtverwarming

Van behaaglijk warm tot verfrissend koel wonen.
Het comfort en de leefbaarheid in een woning of bedrijfsruimte worden voor een groot deel bepaald door schone lucht en een aangename temperatuur.
Luchtverwarming is een energiezuinige vorm van verwarming waarbij geen water of andere vloeistoffen nodig zijn om warmte af te geven. Het systeem bestaat uit geïsoleerde luchtkanalen die onder de vloer en/of in de wand worden aangebracht. Via deze kanalen komt verse en gefilterde lucht (in de winter warme lucht en zomers koude lucht) via roosters in de woonvertrekken. Vochtige en/of geur belaste lucht worden via de ventilatiekanalen uw huis uit geleid waardoor u een beter binnenklimaat ervaart. Het hoge rendement van de slimme lucht verwarmer houdt de stookkosten laag.

Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van radiatoren heeft u geen last van stralingswarmte. Met luchtverwarming is door de langzaam circulerende lucht uw woning snel op temperatuur, zonder dat u last heeft van tocht.

Koeling

Een groot voordeel van luchtverwarming is de uitbreidingsmogelijkheid met koeling. Woningen zijn steeds beter geïsoleerd en het klimaat in Nederland lijkt langzaam maar zeker steeds warmer te worden. Hierdoor is er steeds meer behoefte om de woning in de zomer te koelen. De hoge buitentemperatuur en instraling van de zon kunnen leiden tot onaangename warmte. Luchtverwarming met koeling is dé comfortabele oplossing hiervoor, want u kunt met één toestel zowel verwarmen als koelen.
Indien gewenst kunt u het luchtverwarmingssysteem uitbreiden met een warmtepomp en airconditioningsysteem / top koeling. Hiermee is uw binnenklimaat nog verder af te koelen.

De voordelen van koelen met luchtverwarming:

– Tijdens warme zomerdagen verse, koele lucht in huis
– Laag energieverbruik
– Eenvoudige, geïntegreerde regeling via het systeem

Woning ventilatie met warmteterugwinning

Ventileren van uw woning is heel belangrijk om de lucht in uw huis gezond te houden. U ademt zuurstof in en CO2 (koolzuurgas) uit. Zou u niet ventileren dan zou er langzaam een tekort aan zuurstof en een teveel aan CO2 ontstaan.
Ventilatie zorgt voor continue aanvoer van zuurstofrijke lucht van buiten en de afvoer van koolzuurrijke binnenlucht.
We zien vaak dat er geventileerd wordt via ventilatieroosters, eventueel gecombineerd met een mechanisch afzuigsysteem. Dit kost echter veel energie en het warmteverlies is groot. En het kan onaangename tocht veroorzaken. Zonde!
Wij hebben ventilatieoplossingen voor u waarbij u veel minder energie verbruikt en waarbij u ook nog eens geen last heeft van tocht. Hierbij wordt vervuilde binnenlucht en vocht naar buiten afgevoerd. De warmte van deze lucht gebruiken we om de verse lucht die we naar binnen halen eerst op te warmen. Doordat de energie van de af te voeren buitenlucht wordt overgedragen aan de verse, koele binnenlucht blijft 95% van de warmte behouden. Op deze manier verspilt u geen energie! En geniet u van meer comfort door gefilterde en dus schonere lucht.

Wilt u meer weten over de ventilatiemogelijkheden van uw woning of bedrijfspand? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Meer inrichtingsvrijheid

Luchtverwarming geeft u veel vrijheid bij het inrichten van uw woning, want u hoeft geen rekening te houden met aanwezige radiatoren. Het enige dat nodig is zijn onopvallende roosters in de vloer of in de wand. Deze roosters zijn er in verschillende afmetingen en modellen en kunnen zelfs in de door u gewenste kleur worden geleverd. Met luchtverwarming bent u jarenlang gegarandeerd van een onzichtbare, geruisloze en behaaglijke warmte. Op elke plek in uw huis, door alle seizoenen heen. Verwarming of koeling om heerlijk comfortabel te wonen.

Gezond en stofvrij wonen

Heeft u luchtwegproblemen of een stof allergie? Dan is luchtverwarming voor u een goede oplossing. Door activiteiten in huis, veroorzaakt door mens en dier, is er altijd stof aanwezig in een woning. Dit stof heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van de binnenlucht. Onze luchtverwarmingssystemen zijn voorzien van een filter waarmee continu 95% van het stof uit de lucht wordt gefilterd. Het filter laat zich gemakkelijk reinigen en is goed bereikbaar aan de voorzijde van de ketel.
Wilt u ook graag de allerkleinste stofdeeltjes uit de lucht filteren dan kunnen wij het systeem voorzien van een fijnstoffilter systeem. Dit filter is gebaseerd op het elektrostatische principe waarbij stofdeeltjes geladen worden. Het systeem verbruikt slechts 2 watt en trekt zelfs microscopisch kleine deeltjes aan. Dit is ideaal voor mensen met en allergie of bijvoorbeeld astma.

Luchtverwarming iets voor u?

Luchtverwarming is toe te passen in nieuwbouw. Maar ook in bestaande woningen kan het systeem over het algemeen goed worden toegepast. Daarnaast is luchtverwarming zeer geschikt voor kantoorgebouwen, horeca gelegenheden, hotels en showrooms.
Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is in uw situatie? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.
Wilt u meer weten over de techniek van luchtverwarming,